Историята на Милкана

"Всичко започва още когато бях малък . . .

Милкана - дядо Авторитетът на моя дядо – Лалю Ангелов ме впечатляваше силно. Разказите на баща ми и леля ми за неговата предприемчивост и находчивост ме караха да мечтая един ден да стана като него. Уважението и обичта на хората към него ме правеха горд. Дълги години след смъртта му ме срещаха по улицата, и разбирайки, че съм негов внук не спираха да го благославят, за добрините, които бе сторил. Още тогава си казах: "аз искам да бъда като него, аз искам да правя добро и хората да ме уважават".

Той беше постигнал много, но и беше понесъл много. Произлизайки от бедно семейство, благодарение на своя труд, постоянство и предприемчивост, той съумява да развие сериозно производство и да отвори собствена колбасарска фабрика. Става и акционер в гумена и кожарска фабрика. Изхранвал е не малко семейства и е помагал на всеки. Но през 1947г. Национализацията му отнема всичко. Нещото, което не успяват да му отнемат е неговата чест и уважението на хората.

Дядо Лалю оставя светла диря в моето съзнание. Голяма част от това, което съм сега и това, което съм постигнал дължа на него, защото той ми бе пример за подражание още от дете.

Защо МИЛКАНА?

Милкана - майка Името МИЛКАНА е в памет на един много скъп за мен човек- моята майка Милка Ангелова. Тя беше голям човек, с много голямо сърце и чиста душа - другият идол в живота ми. За съжаление си отиде от този свят твърде млада – на 43 години.

Нея я познаваше почти целият град. Нейният чар и харизма завладяваха всеки. А добротата и отзивчивостта й будеха уважение.

Почина, когато бях на 21. Но въпреки, че ме остави твърде млад, тя успя да ме възпита и да ме направи човек. Винаги ми казваше: "На всяко зло, отговаряй с добро." Тази максима ме е водила през целия ми живот.

Аз искам паметта на майка ми да живее вечно. Аз ще направя всичко по силите си, името МИЛКАНА да пребъде и да бъде символ на качество и професионализъм. МИЛКАНА да се знае не само в България, но и в чужбина. МИЛКАНА да носи духа и харизмата на майка ми.

Не мога да не спомена и баща си – Лалю Ангелов, който също не е сред живите, но винаги ми е бил гръб и ме е подкрепял морално. При всяка моя нова стъпка стоеше твърдо зад мен и ми казваше: "Давай сине, ти можеш". Това ми даваше кураж и сила да дерзая.

Милкана - семейство

Аз и сестра ми, заедно с баща ни и дядо ни

Успяваме заедно…

Благодарен съм на всички, които допринасят за развитието на фирма МИЛКАНА. На моята съпруга Розалия, която винаги ми е опора, и която създава стила на фирмата. Благодарен съм на моите съдружници – Красимир Танчев и Георги Славев, без които нямаше да успея.

Благодарен съм и на всички всеотдайни служители, които приемат фирмата като своя и стоят зад името й. И не на последно място, благодарен съм на вас – нашите клиенти и партньори, които ни повярвахте и продължавате да ни се доверявате."

Благодаря ви,
Радостин Ангелов

ОСТАНЕТЕ СВЪРЗАНИ С НАС

instagram skype gplus

Редовен член на Сдружение български врати, прозорци и фасади

Сдружение български врати, прозорци и фасади

Сайтът използва "бисквитки" (cookies).